E-mail aan de Heer drs. F.M. Erkens, bestuursvoorzitter WBR, 4 januari 2005

Goede ontvangst bevestigd.

 

 

Geachte Heer Erkens 

Allereerst de beste wensen van de FBNC voor u en de uwen voor het komende jaar. Mogen al uw wensen - met uitzondering van uw wensen met betrekking tot de toekomst van Nieuw Crooswijk - zich realiseren. 

Het is de overtuiging van de FBNC dat het overleg met het WBR niet kan wachten tot de Koepel ook feitelijk bestaat. Verscheidene malen is in de afgelopen tijd door het Wijkorgaan Crooswijk (WOC) en het Steunpunt Wonen publiekelijk gecommuniceerd - en kennelijk zijn daardoor ook het WBR en de FBNC daarvan ten onrechte overtuigd geraakt - dat de Koepel al een feit was. Jammer genoeg blijkt dat niet te kloppen met de werkelijkheid. Een teleur­stel­ling voor u zowel als voor de FBNC. 

Daarom eist de FBNC nu van u (of uw opvolger) het overleg met de FBNC per direct te starten. De feitelijkheid dat de Koepel nog niet blijkt te bestaan is niet de verantwoordelijk­heid van de FBNC. De FBNC heeft naar aanleiding van uw brief aan het bestuur van het WOC schriftelijk gemeld - en u daarvan op de hoogte gesteld - deel te willen uitmaken maken van de Koepel. Een dwingende eis die u aan de FBNC stelde om met haar te willen over­leggen en waaraan de FBNC zich nolens volens heeft geconformeerd. 

Het besluitvormingsproces omtrent het masterplan verkeert in een dermate beslissende fase, dat de FBNC niet kan en wil wachten. De FBNC wil dat u de bewoners van Nieuw Crooswijk en de FBNC recht doet en dat u daar­om schriftelijk bevestigt dat de FBNC - met meer dan 750 ondertekende sympathisanten­verklaringen van meerderjarige Nieuw Crooswijkers (ruimschoots 20%) en met meer dan 200 vanuit buiten de wijk - momenteel de (of tenminste een) democratisch gelegitimeerde vertegenwoordiging is van de WBR-huurders in Nieuw Crooswijk die zich verzetten tegen het Masterplan Nieuw Crooswijk in zijn huidige vorm. 

Er moet daarom op heel korte termijn - de FBNC denkt hierbij aan uiterlijk een week na nu - een overleg plaatsvinden tussen u en de FBNC. Er mag geen tijd meer verloren gaan. De grote financiële en sociale belangen die voor zovelen op het spel staan zijn daarvoor simpelweg te groot. Uitstel zal door de FBNC worden beschouwd als (moedwillige) obstructie en daarom zeer hoog worden opgenomen. 

De FBNC hoopt daarom per ommegaande van u te vernemen.

 

Met vriendelijke groet,

Willem de Kovel, secretaris FBNC

 

 

 

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk