Rotterdams Dagblad, 2 februari 2005

 

Onderzoek naar behoud huizen Schutterskwartier

Rotterdam - De Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk gaat bekijken of een aantal huizen aan de Exercitiestraat behouden kunnen blijven. Het gaat om panden die deels in eigendom zijn van particulieren en deels van het Woningbedrijf Rotterdam (WBR), samen met Proper Stok en Era Bouw initiatiefnemer van de plannen om 1800 van de 2100 woningen in Nieuw Crooswijk te slopen.

Een eerder verzoek van de ongeveer zeventig particuliere huiseigenaren in het buurtje Schutters­kwartier om hun huizen te sparen, werden door het WBR niet gehonoreerd. Volgens wethouder Bolsius (buitenruimte) moet voor de zomer duidelijk worden of de panden in de Exercitiestraat toch behouden kunnen worden. Is dat het geval, dan zullen de panden van het WBR echter niet in de sociale huursector blijven.

De gemeenteraad neemt morgen avond een besluit over het masterplan Nieuw Crooswijk. De Federatie Bewoners­comités Nieuw Crooswijk heeft bewoners al opgeroepen massaal naar het stadhuis te komen om te laten zien dat de plannen niet goed zijn gevallen in de oude stads­wijk.

  

 

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk