Metro, 5 februari 2005

 

Acties bewoners Nieuw Crooswijk gaan door

 

Stefan Gybels

 

DE BEWONERS van Nieuw Crooswijk gaan door met actievoeren. Ze leggen zich niet neer bij het besluit dat de raad gisteren nam om het masterplan door te voeren. De gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met de geplande herstructurering in Nieuw Crooswijk. Door de plannen zouden verscheidene bewoners de wijk moeten verlaten. Er lijkt geen ontkomen meer aan maar de Federatie Bewoners Nieuw Crooswijk (FBNC) weigert zich erbij neer te leggen. 
     
“Wij hebben inmiddels zoveel steun gekregen en zoveel bereikt dat het zonde zou zijn om nu op te geven. Bovendien zit tussen besluit en uitvoering nog een aardige tijd waarin we veel kunnen doen”, zegt Menno Janssen van de FBNC. 
     
De wijkbewoners waren met 250 man aanwezig op het stadhuis. Ondanks de teleurstelling zag Janssen toch enkele winstpunten. De raad nam namelijk twee moties aan in het voordeel van de bewoners. Het college zal garant staan voor de terugkeer van de bewoners die daar­voor in aanmerking komen en zal ook rekening houden met de belangen van de bewoners. Daarnaast moeten de betrokkenen voor 1 mei met een plan komen waardoor de leefbaarheid in de wijk gewaarborgd blijft tijdens de herstructurering. 
     
Janssen: “Mooi dat we dat bereikt hebben. Er iets moet gebeuren in de wijk, maar niet op deze manier.”

 

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk