Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 8 9 10 11 12 (21) Volgende >> 

PvdA nu niet akkoord met sloop 1800 woningen in Nieuw Crooswijk 
(1 maart 2006: PvdA Rotterdam nieuwsbericht)

Aanstaande donderdag wordt een besluit genomen over Nieuw Crooswijk in de Rotterdamse gemeenteraad. De PvdA kan op dit moment niet akkoord gaan met de sloop van 1800 woningen. De PvdA vindt dat de belangen van bewoners centraal moeten staan bij de uitvoer van het Masterplan.
Lees verder >>
Reactie Joop van Heijgen (Rotterdam Transparant)

‘Pas plan Nieuw Crooswijk aan' 
(28 februari 2006: Algemeen Dagblad)

CDA en LKC willen goede woningen in ‘sloopwijk’ behouden
Ook Kralingen-Crooswijk maakt zich op voor de verkiezingen. Gisteravond debatteerden de lijsttrekkers in verzorgingshuis Hoppesteyn. De plannen voor Nieuw Crooswijk moeten alsnog worden aangepast.
Lees verder >>

SP bekroont Monumentale Verspilling in Crooswijk 
(28 februari 2006: SP Nieuws)

De sloop van gerenoveerde woonblokken in het Rotterdamse Nieuw Crooswijk is verkozen tot de grootste verspilling door lokaal bestuur in Nederland. De SP had een wedstrijd uitgeroepen waar mensen geldverkwisting konden aanmelden en hield een verkiezing op haar website. Bewoners van de bedreigde woningen worden dinsdag 28 februari per limousine door de SP van huis gehaald en naar het Stadhuis gereden om de prijs te overhandigen aan het gemeentebestuur. De gemeenteraad houdt die dag een hoorzitting over het bestemmingsplan die de sloop mogelijk maakt.
Lees verder >>

WBR maakt goede sier met € 90,- extra verhuiskostenvergoeding 
(27 februari 2006: Woonbond)

Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) kondigt aan de verhuiskostenvergoeding voor huurders die wegens sloop of ingrijpende renovatie worden gedwongen te verhuizen, te verhogen van de (wettelijk verplichte) € 5.000 tot € 5.090.
Lees verder >>

Bezwaar tegen de afwijzing van een burgerinitiatief betreffende het ‘FBNC-Plan’. 
(24 februari 2006: FBNC)

Als secretaris van de FBNC breng ik namens haar – hierin geadviseerd door mr. H.C.G.L. Polak, oud-gemeenteraadslid en oud-wethouder van Rotterdam en oud-lid van de Raad van State bezwaar in tegen het besluit van de gemeenteraad van Rotterdam d.d. 19 januari 2006 om de aanvraag voor het burgerinitiatief indiende, niet in behandeling te nemen.
Lees verder >>

Eerst fase herstructurering Nieuw Crooswijk nadert 
(22 februari 2006: Maasstad)

In de speeltuin op het Schuttersveld is verleden week de maquette van Nieuw
Crooswijk na de herstructurering gepresenteerd. Het is de voorbode van het begin van 'fase 0', oftewel de sloop van de kop van het Klein Trapezium.
Lees verder >>

Protestmars Masterplan in het graf 
(22 februari 2006: Maasstad)

De Bewonersfederatie Nieuw Crooswijk gaat een rouwstoet als protestmars houden naar het stadhuis aan de Coolsingel. Begeleid met fakkels dragen de demonstranten een grafkist voor het Masterplan annex bestemmingsplan mee. Borden met de standpunten van de politieke partijen over Nieuw
Crooswijk gaan mee, de mars wordt begeleid met stemmige rouwmuziek.
Lees verder >>

Gerard Schuiling presenteert met Crooswijkse kinderen maquette Wandeloordgebied 
(22 februari 2006: De Maasstad)

Nieuw Crooswijkse kinderen van basisschool De Waaier hebben op Valentijnsdag op 'schilderachtige' wijze hun eigen ideeën voor het nieuwe schoolgebouw in Nieuw Crooswijk laten zien. De Brede School is in 2008hun nieuw onderkomen.
Het eerste ontwerp is samen met een voorstel voor het eerste nieuwe woongebouw en een maquette voor een deel van Nieuw Crooswijk aan de bezoekers van de tweede wijkinfomarkt gepresenteerd.
Lees verder >>

Maquette Wandeloordgebied 
(21 februari 2006: De Ster)

Tijdens de ‘Wijkinfomarkt Nieuw Crooswijk’, dinsdag 14 februari georganiseerd in Speeltuin Crooswijk door de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC), Woningbedrijf Rotterdam (WBR), en de deelgemeente Kralingen-Crooswijk werd door kinderen van de Crooswijkse basisschool De Waaier een maquette voor het Wandeloordgebied onthuld.
Lees verder >>

Stemmige rouwmuziek, gepaste kleding 
(21 februari 2006: De Ster)

De Federatie Bewonerscomit̩s Nieuw Crooswijk - FBNC Рgaat donderdagavond 2 maart een rouwstoet als protestmars houden naar het stadhuis aan de Coolsingel. Begeleid met fakkels
wordt een grafkist voor het Masterplan/bestemmingsplan meegedragen. Borden met de standpunten van de politieke partijen over Nieuw Crooswijk gaan mee, de mars wordt begeleid met stemmige rouwmuziek. Gepaste kleding stellen wij zeer op prijs.
Lees verder >>

In rouwstoet naar de Coolsingel 
(21 februari 2006: Algemeen Dagblad)

Tegenstanders begraven plan Nieuw Crooswijk op stadhuistrappen
Tegenstanders van sloop in Nieuw Crooswijk lopen 2 maart in een rouwstoet naar het Stadshuis. Het lijkt een beetje macaber: een rouwstoet als protestmiddel. Maar de tegenstanders van de grootschalige sloop van de wijk Nieuw Crooswijk is het bittere ernst. Zij zetten donderdag 2 maart dan ook zonder gêne een rouwstoet naar het stadhuis in beweging.
Lees verder >>

‘Twintig miljoen naar woningen voor starters’ 
(20 februari 2006: Algemeen Dagblad)

ROTTERDAM: De twintig miljoen euro die minister Dekker van Vrom (VVD) nog heeft te verdelen moet deels worden gebruikt om koophuizen in de Rotterdamse regio bereikbaar te maken voor starters op de woningmarkt. Het gaat hier om eenvoudige huizen voor kopers tot 35 jaar.
Lees verder >>

Conflict Nieuw-Crooswijk verhard 
(15 februari 2006: Algemeen Dagblad)

Gemeente wil koers voor volkswijk bijna onveranderd doorzetten.
Het conflict over de sloop van de wijk Nieuw-Crooswijk verhard. Bewoners richten zich op bezwaarprocedures en rechtszaken. De bewoners die strijden tegen de grootschalige sloop van de volkswijk keren dagelijks bestuur en politiek de rug toe omdat ze steeds meer het gevoel krijgen dat hun wensen en grieven er voor de bestuurders van de stad niet toe doen.
Lees verder >>
Verslag openbare Hoorzitting m.b.t. vaststelling bestemmingsplan Nieuw Crooswijk op14 februari 2006

CBS: consumenten dieper in de schuld 
(10 februari 2006: NRC)

VOORBURG: Consumenten zijn vorig jaar op hun betaalrekeningen dieper in het rood beland.
Lees verder >>

Reserveboezem III in Nieuw Crooswijk 
(februari 2006: Onvoltooid Verleden - Kwartaalblad voor de geschiedenis van sociale bewegingen)

Sociaal experiment in een monumentaal pand
Het gemeentebestuur van Rotterdam, voorstander van de vrijwel complete sloop van Nieuw Crooswijk, vindt een behoorlijk bouwhistorisch onderzoek naar Reserveboezem III onnodig. Vanuit de geschiedenis van de volkshuisvesting, de architectuurhistorie en de woningbouwtypologie, zijn daarentegen wel alle facetten aanwezig voor een krachtig pleidooi voor behoud en restauratie van dit architectonische monument.
Lees verder >>

<< Vorige (1) 8 9 10 11 12 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.