Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 13 14 15 16 17 (21) Volgende >> 

Brief van de FBNC aan het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk 
(11 juli 2005: FBNC)

Hierbij tekent de FBNC, mede namens een aantal direct betrokken bewoners, bezwaar aan tegen de toe­stem­ming die u als Dagelijks Bestuur van de deel­gemeente Kralingen-Crooswijk op 14 juni 2005 verleende aan het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) om de woningen aan de Rakstraat 29-A tot en met 43 aan de woning­voorraad te onttrekken.
Lees verder >>

Brief van de FBNC aan het Bestuur van Stichting Wijkorgaan Crooswijk (WOC) 
(1 juli 2005: FBNC)

Van een deelname van het WOC als gespreks­partner in het overleg met het WBR verwacht de FBNC geen heil. Daar­voor zijn de doelstellingen en de werkterreinen van de beide organi­sa­ties onzes inziens te ver­schil­lend. De FBNC wil zich namelijk strikt beperken tot een op­treden als huurders­organisatie voor Nieuw Crooswijk. Niet minder, maar ook zeker niet meer.
Lees verder >>

Bewoners maken de stad 
(30 juni 2005: Rotterdams Dagblad)

Steeds vaker komen bewoners massaal in het geweer tegen de sloop van woningen in Rotter­dam. Actiegroepen schieten als paddestoelen uit de grond. Het vertrouwen in de ver­nieuw­ings­plannen van het stadsbestuur en de corporaties heeft een dieptepunt bereikt. En dat, ter­wijl herstructurering primair tot doel heeft wijken te verbeteren en gemeenschappen vitaal te houden. Bijvoorbeeld Nieuw Crooswijk. Nieuw Crooswijk is een oude wijk in Rotterdam, aan de rand van het centrum en dicht bij het Kralingse Bos.
Lees verder >>

PvdA ontdekt bevolkingspolitiek Pastors 
(27 juni 2005: Weblog Theo Cornelissen)

In de Volkskrant van 15 juni stond een artikel over de sloop van duizenden goede sociale woningen in Rotterdam. Een stuk over het verzet van veel buurtbewoners en een stuk waarin Ron Meerhof suggereerde dat de SP alleen stond in haar steun aan de bewoners. Naar aan­lei­ding van dit artikel was er vrijdag 17 juni een debat op radio 1 tussen mij en wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam).
Lees verder >>

Sociaal en modern wonen in Rotterdam na WO I 
(juni 2005: Nieuwsbrief DOCOMOMO NL)

Na 2000 is het bestuur van DOCOMOMO-NL zich hoofdzakelijk gaan richten op de naoorlogse periode van het moderne bouwen in Nederland. Toch is onlangs onverwacht de interessante wijk Nieuw Crooswijk in Rotterdam aan het licht gekomen die de ontwikkeling van het wonen in sociaal Nederland in het interbellum prachtig in beeld brengt.
Lees verder >>

De fabel onrendabel 
(24 juni 2005: Binnenlands Bestuur)

Corporaties goochelen met de waardering van sociale huurwoningen
De manier waarop woningcorporaties de waarde van hun huizenbezit bepalen, heeft verstrekkende consequenties. Niet alleen doen corporaties zich veel armer voor dan ze zijn; de achterhaalde waarderingsmethode en bijbehorende ‘onren­da­bele top’ zijn een rem op investeringen in de sociale sector.
Lees verder >>

‘Net nu het hier fijn is, pikt de gemeente onze huizen in’ 
(15 juni 2005: De Volkskrant)

Bewoners komen massaal in het geweer tegen de deelsloop van negentien Rotterdamse wijken. ‘Wij laten ons niet zomaar verjagen voor een stel yuppen.’
Lees verder >>

Opknappen? Deportatie zul je bedoelen! 
(15 juni 2005: De Volkskrant)

Geen onderwerp kan op zo veel eensgezindheid rekenen als het Rotterdamse plan om de sociale woningvoorraad in te krimpen. Alleen de SP is tegen.
Lees verder >>

Corporaties op het matje 
(15 juni 2005: Rotterdams Dagblad)

Hoorzitting in stadhuis vanwege sloopplannen in de stad

Rotterdam - De top van de woningbouwcorporaties moet in het stadhuis hun sloopbesluit komen toelichten, verplicht, via een hoorzitting. Veel politieke partijen zijn het zat hoe deze organisaties omgaan met hun huurders.
Lees verder >>

Miljardenschade door bouwstop om milieu 
(15 juni 2005: Leeuwarder Courant)

Ruim 100.000 woningen en 4.500 hectare aan bedrijventerreinen dreigen niet te kunnen worden gebouwd vanwege de strengere Europese eisen voor de luchtkwaliteit. De schade die overheden, bouwers en projectontwikkelaars daardoor lijden kan oplopen tot 7,7 miljard euro. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Lees verder >>

IJsselmonde 
(9 juni 2005: Rotterdams Dagblad)

IJsselmonde
Lees verder >>

Brief van de FBNC aan de Heer drs. A.J.M. Schakenbos, bestuursvoorzitter Woning Bedrijf Rotterdam 
(8 juni 2005: FBNC)

Betreft: Overleg OCNC-FBNC op 14 juli 2005
Op alle vragen en suggesties van de FBNC-delegatie, naar voren gebracht tijdens de eerste bijeenkomst op 12 april – van inhoudelijke, procedurele dan wel uitvoerende aard ‑ werd op 17 mei door u uitsluitend negatief gereageerd. Dit ondanks het feit dat tijdens de eerste bij­een­komst werd toegezegd dat een en ander wel­willend in over­weging zou worden genomen.
Lees verder >>

Brief van de FBNC aan de Heer drs. A.J.M. Schakenbos, bestuursvoorzitter Woning Bedrijf Rotterdam 
(8 juni 2005: FBNC)

Betreft: Erkenning van de FBNC als huurdersorganisatie voor Nieuw Crooswijk
Gezien de voortvarendheid waarmee het WBR doorgaat met de voorbereidingen van de her­structu­rering van de wijk, stelt de FBNC aan het WBR de volgende eis: Erkenning op zo kort mogelijke termijn van de FBNC als huurders­organisatie voor Nieuw Crooswijk in de zin van de “Wet op het overleg huurders verhuurder”.
Lees verder >>

Brief van de FBNC aan de Heer drs. A.J.M. Schakenbos, bestuursvoorzitter Woning Bedrijf Rotterdam 
(8 juni 2005: FBNC)

Betreft: Verzoek om informatie
Het WBR heeft indertijd een drietal onderzoeken laten uitvoeren naar de inhoudelijke relaties tussen de sociale samenstelling van de wijkbewoners en de nu aanwezige woning­voorraad. Dergelijke relaties kunnen worden uitgedrukt in woon­wensen en woning­waardering, gezins­samenstelling en woning­grootte en –kwaliteit, woonlasten en inkomen.
De FBNC zal graag de resultaten van deze onderzoeken van u ontvangen.
Lees verder >>

‘Randstad gaat op slot’ 
(2 juni 2005: Rotterdams Dagblad)

Amsterdam - De Randstad en Zuid-Nederland gaan door nieuwe regels voor schone lucht op slot voor ruimtelijke ontwikkelingen. Stedenbouwkundigen en planologen en waarschuwen hiervoor in een brief aan staatssecretaris Van Geel van Milieu. De Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen (BNSP) reageert met de brief op het zoge­noemde ontwerpbesluit luchtkwaliteit 2005.
Lees verder >>

<< Vorige (1) 13 14 15 16 17 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.