Rotterdam, 21 juni 2004

Nieuwe Federatie van bezorgde Nieuw Crooswijkers gaat protesteren bij de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk tegen sloop van hun wijk

Dinsdag 22 juni 2004 gaat de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) inspreken bij de vergadering van de commissie Ruimtelijke ontwikkeling en Buitenruimte van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Leden van bewonerscomité Klein Trapezium gaan zich hier uitspreken tégen de sloop van Nieuw Crooswijk.

De FBNC is het samenwerkingsverband van de zeven bewonerscomités in Nieuw Crooswijk: die van het Klein Trapezium, het Groot Trapezium, de Lanen, de Crooswijksebocht, het Schutterskwartier, het Wandeloordgebied en de kunstenaars Nieuw Crooswijk.

De FBNC verzet zich tegen de sloop van Nieuw Crooswijk. De FBNC heeft een eigen kijk op deze zaak en stelt dat sloop goed is waar dat nodig is, dat renovatie moet waar het mogelijk is, dat er gebouwd moet worden voor de huidige Crooswijkers en dat nieuwe bewoners welkom zijn maar dat het niet ten koste mag gaan van de huidige bewoners.

Ze maken bezwaar tegen het Concept Masterplan Nieuw Crooswijk van de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC) waarin het Woningbedrijf Rotterdam (WBR), ERA Bouw en Proper Stock zijn vertegenwoordigd. In dit Concept Masterplan geeft de OCNC aan dat zij 85% van de huidige woningen, voornamelijk sociaal toegankelijke huisvesting, in Nieuw Crooswijk gaan slopen om daarvoor in de plaats nieuwe woningen te gaan bouwen voor modale en bovenmodale inkomens.

Dit betekent dat de huidige Nieuw-Crooswijkers in de toekomst niet meer welkom zullen zijn in hun wijk, als het aan het WBR, ERA Bouw en Proper Stock ligt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem de Kovel, 010 – 412 35 10 of Pop Koedam 010 – 413 68 86

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk