Maasstad, 15 september 2004

 

Ondernemers Rusthoflaan in onzekerheid over toekomst

door Dik Vuik

 

KRALINGEN-CROOSWIJK - Winkeliers aan de Rusthoflaan in Nieuw-Crooswijk weten nog altijd niet wat hun toekomst is in de met herstructurering geconfronteerde wijk. Onlangs sloot de lokale slijterij zijn deuren en onderneemster Marianne van den Hengel is bang dat meer ondernemers zullen verdwijnen als er niet snel duidelijkheid komt.

“Mensen beginnen al te verhuizen en de spoeling wordt steeds dunner”, wijst ze op de gevolgen van de naderende herstructurering. “Er zou na de zomer met elke ondernemer een gesprek komen, maar we hebben nog niets van de OCNC (Ontwikkelingscombinatie Nieuw-Crooswijk) gehoord. Het zou prettig zijn als daar met spoed iets aan gedaan wordt. Als er een­maal winkels gaan verdwijnen, komen er ook steeds minder mensen in de straat en onze huren gaan intussen nog steeds omhoog. ‘

Van den Hengel wijst er verder op dat veel ondernemers al de renovatie in de jaren negentig hebben doorstaan, toen nog niet wetende dat de wijk nu zal worden gesloopt. “Ze zitten echt niet op deze sores te wachten. Het is de vraag hoe lang we ons hoofd nog boven water kunnen houden.” Van den Hengel bepleit dat leegstaande winkels in elk geval weer worden gebruikt, al is het maar door in de wijk werkzame kunstenaars. “Dat is hartstikke leuk en er zijn hier kunstenaars genoeg.”

 

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk