Metro, 10 januari 2005

 

Marije van ’t Hoog

 

Crooswijkers blijven strijden 

De bewoners van Nieuw Crooswijk geven niet op. In een brief aan Frans Erkens van het Woningbedrijf Rotterdam eisen ze overleg over de sloopplannen in hun wijk. 

Het overleg tussen de Crooswijkers en het woningbedrijf moet binnen een week plaats­vinden.

Nieuw Crooswijk moet op de schop. Het Woningbedrijf Rotterdam wil ruim achttienhonderd woningen slopen om plaats te maken voor nieuwe huizen. De te slopen huizen liggen onder andere aan de Boezemlaan, de Kerkhoflaan, Rusthoflaan en de Nieuwe Crooswijkseweg. De bewoners zijn er niet gelukkig mee en hebben zich verenigd in de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC). 
      De FBNC heeft eind vorige week in een brief overleg geëist met het woningbedrijf, om duidelijk te maken dat ze niet pertinent tegen de plannen met Nieuw Crooswijk zijn. Maar als renovatie de problemen ook kan oplossen, dan heeft dat de voorkeur. Het overleg tussen de Crooswijkers en het woningbedrijf moet binnen een week plaatsvinden. “Er mag geen tijd meer verloren gaan. De financiële en sociale belangen die op het spel staan zijn daarvoor simpel­weg te groot. Uitstel zal worden beschouwd als obstructie en daarom zeer hoog worden opgenomen”, aldus de dreigende woorden van Willem de Kovel, secretaris van de bewoners­organisatie van Nieuw Crooswijk.

 

 

Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk