Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 9 10 11 12 13 (21) Volgende >> 

Bouwend Nederland vindt optimisme Van Geel misplaatst 
(3 februari 2006: zibb.nl)

Bouwend Nederland heeft kritiek geuit op de Wet Luchtkwaliteit van staatssecretaris Van Geel. Volgens de organisatie draagt het voorstel maar gedeeltelijk bij aan de aangekondigde opheffing van de bouwstop.
Lees verder >>

Van Geels luchtwet aanzienlijk vertraagd 
(3 februari 2006: Cobouw)

Het wetsvoorstel voor luchtkwaliteit, waarmee Van Geel Nederland van het slot wil halen, zou aanvankelijk begin januari naar de Tweede Kamer gaan; dit wordt zeker twee maanden later.
Lees verder >>

Van Geel wijst luchtplan VNG af 
(3 februari 2006: Binnenlands Bestuur)

Staatssecretaris Van Geel (VROM) ziet geen heil in het alternatief dat de VNG heeft aangedragen voor de Wet luchtkwaliteit. Volgens een woordvoerder van de staatssecretaris acht hij het plan niet uitvoerbaar.
Lees verder >>

Woningcorporaties hebben boter op hun hoofd 
(3 februari 2006: Woonbond)

Minister Dekker (VROM) wil de huurprijzen koppelen aan de WOZ-waarde ervan. EĂ©n op de vier huurders moet mogelijk per 2010 een markthuur gaan betalen. Dit jaar al krijgen huurders in een te liberaliseren woning een hogere huurverhoging dan de andere huurders en worden de maximale huurprijzen voor die woningen opgetrokken. De Amsterdamse wethouder Stadig is van mening dat daardoor een tweedeling in de stad ontstaat. Huurders met een laag of bescheiden middeninkomen kunnen zich geen huurwoning meer permitteren in het centrum of de wijken daaromheen.
Lees verder >>

Total Makeover, stadsvernieuwing volgens het I Amsterdam model 
(september 2005: www.flexmens.org/RijkvanInsulinde.pdf)

“Begin niet met de goede oude dingen, begin met de slechte nieuwe dingen.”
Een nieuwe stadsvernieuwingsronde van historische proporties is onlangs van start gegaan, waarbij een aanzienlijk deel van de sociale huisvesting wordt omgetoverd tot luxe appartementen, lofts en maisonnettes voor de groeiende aantallen veelverdieners van de Amsterdamse creatieve economie. Ondertussen wordt de wachtlijst voor de sociale woningbouw overspoeld door de oorspronkelijke bewoners die door de renovatie gedwongen zijn hun woning en buurt te verlaten. Een nieuw regime van stadsvernieuwing is aangebroken, het I Amsterdam model, waar de locatie tot merk is verworden.
Lees verder >>

7 maart: Blijf van onze huizen af 
(29 januari 2006: Weblog Jan Marijnissen)

Zeven maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om te laten zien wat de SP lokaal doet, heb ik Sinsia van Kalkeren en Maarten Das (studenten journalistiek) op pad gestuurd met fotocamera en geluidsapparatuur. Ze maken nu een serie impressies.
Lees verder >>
Aflevering 1 gaat over de Rotterdamse wijk Crooswijk.

‘Crooswijkseweg moet weer gezellig worden’ 
(25 januari 2006: Maasstad / Oostergids)

Geen grootschalige sloop, wel meer duurdere woningen, een wijkwinkelcentrum en een woonzorgzone. Het zijn zo maar wat ontwikkelingen waarover bewoners verleden week hun mening kwijt konden op de informatiemarkt over Oud Crooswijk en Rubroek. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk en wooncorporatie PWS inventariseerden zo de wensen van de huidige bewoners. Als het aan de betrokkenen ligt, blijft de Crooswijkseweg een spil in de wijk.
Lees verder >>

WBR wil binnen tien jaar nog 500 grote woningen 
(25 januari 2006: Maasstad / Oostergids)

Het Wo­ningbedrijf Rotterdam (WBR) wil Rotterdam aantrekkelijker maken voor de midden en hogere inkomens. Daarom worden op verschil­lende locaties in de stad kleine woningen door samenvoe­gingen verbouwd tot grote woningen. Het project startte vier jaar geleden en de eerste resultaten zijn inmiddels te zien. Binnen tien jaar zullen op die manier nog eens 500 grote woningen worden ge­realiseerd.
Lees verder >>

'Stad van klompen' 
(25 januari 2006: Havenloods Noord)

'Rotterdam moet weer kosmopolitisch worden'
"Je wordt gekozen voor de Rotter­dammers, dus moet je er ook voor zorgen dat ze het beter krijgen. En niet over een deel van de mensen zeggen `eigenlijk hebben we liever dat je weggaat'. Vol­gens fractievoorzitter Theo Cornelissen van de Socialistische Partij is dat de ver­borgen agenda van het college
Lees verder >>

Geen burgerinitiatief over Nieuw Crooswijk 
(25 januari 2006: Maasstad / Oostergids)

Er komt geen burgerinitiatief over de herstructurering van Nieuw Crooswijk op de agenda van de gemeen­teraad. Het college had al aangege­ven procedurele bezwaren tegen een dergelijk initiatief te hebben. Een meerderheid van de gemeen­teraad bleek die mening verleden week te delen.
Lees verder >>

Herstructureren volgens het boekje? 
(januari 2006: KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing)

Het rode boekje van de grote roerganger Mao Tse Toeng heeft niet iedereen gelezen, maar het begrip “rode boekje” is wel algemeen bekend. Het staat voor een reeks van vaste uitgangspunten, overtuigingen en middelen die in dienst staan van een ideaal. Als we een vriendelijke kritiek formuleren, dan gaat het hier om een wat onhandige beleidsaanpak. Er is een overspannen maakbaarheidsdenken en een wat eenzijdige communicatiestrategie (meer op “zenden” gericht dan op “ontvangen”).
Lees verder >>

'Meer huurhuizen verkopen' 
(21 januari 2006: Algemeen Dagblad)

Goed voor de stad en meer kansen voor starters woningmarkt
De Rotterdamse corporaties willen vaart maken met de verkoop van huurwoningen. Want dat helpt de starters op de woningmarkt.
Lees verder >>

CrooswĂŻjkers gepasseerd 
(21 januari 2006: Algemeen Dagblad)

Actievoerders hoopten tevergeefs op de PvdA
Het reddingsplan voor Nieuw-Crooswijk, opgesteld door bewoners is door de gemeenteraad afgekeurd. De actievoerders hoopten tevergeefs op steun van de PvdA.
Lees verder >>

Middeldure woning voor veel Rotterdammers te duur 
(20 januari 2006: Algemeen Dagblad)

Middeldure koopwoningen (van 156.000 tot 230.000 euro) in Rotterdam worden steevast aan de bovenkant van deze prijsklasse gebouwd terwijl terwijl er juist grote behoefte is aan huizen met een verkoopprijs tussen 156.000 en de 200.000 euro. Want juist met deze huizen kunnen mensen met een goed inkomen in een goedkope huurwoning worden verleid te verhuizen.
Lees verder >>

'Starter kan best huis kopen' 
(20 januari 2006: Algemeen Dagblad)

Koopwoning met 25 procent
Woningcorporatie Woonbron zegt starters aan een betaalbaar koophuis te kunnen helpen.
Belangstellenden kunnen zelf uitmaken wat ze willen: een eigen huis of huurwoning.
Lees verder >>

<< Vorige (1) 9 10 11 12 13 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.