Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 10 11 12 13 14 (21) Volgende >> 

Door hoge huur kwam koop vanzelf in beeld 
(20 januari 2006: Algemeen Dagblad)

Susan de Beer en Dave Davis trokken in 1999 als huurder in een nieuwbouwhuis in de Duyststraat in de Rotterdamse wijk het Nieuwe Westen. De huur was vanaf het begin vrij stevig en daardoor kwam koop vanzelf in beeld. ,,Het was een beetje een gedwongen keuze, want de corporatie gooide jaarlijks de huur omhoog. Met koop waren we daar tenminste vanaf, zegt Susan.
Lees verder >>

Behandeling gemeenteraad: acceptatie burger initiatief 
(19 januari 2006: FBNC)

De Rotterdamse gemeenteraad besluit donderdag 19 januari a.s. over de behandeling in de raad van het Alternatief Plan ingediend als burger initiatief door de FBNC. Onder andere de Burgemeester stelt zich op het standpunt het plan niet te willen behandelen. Hoewel dit burger initiatief berust op meer dan ruime ondersteuning.
Lees verder >>

Hele luchtdossier nog compleet gehuld in nevelen 
(17 januari 2006: Cobouw)

De plannen waarmee Van Geel de Nederlandse bouw- en infraprojecten uit de gevarenzone op het gebied van luchtkwaliteit wil halen, zijn omgeven door onzekerheden. Het hele luchtdossier is feitelijk een groot vraagteken.
Lees verder >>

Lage prijzen voor woningen in Transvaal 
(5 januari 2006: Cobouw)

In Den Haag kunnen ruime gezinswoningen goedkoop worden gekocht dankzij een kortingformule van woningcorporatie Staedion.
Lees verder >>

Van Geel en EU botsen over luchtkwaliteit 
(7 december 2005: Property)

Staatssecretaris Van Geel (Milieu) is in botsing gekomen met de Europese Commissie over een nieuw voorstel tot verbetering van de luchtkwaliteit. Nederland heeft volgens Van Geel meer tijd nodig om te voldoen aan de normen.
Lees verder >>

Burgerinitiatief over Nieuw Crooswijk 
(december 2005: Stadskrant Rotterdam)

Willem de Kovel: ’Raad fout geïnformeerd’
De gemeenteraadsleden hebben op basis van verkeerde informatie in februari van dit jaar het ’Masterplan Nieuw Crooswijk’ goedgekeurd. Dit is de stellige overtuiging van Willem de Kovel, secretaris van de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC). Met een burgerinitiatief wil deze federatie proberen de beslissing teruggedraaid te krijgen.
Lees verder >>

FBNC overhandigt burgerinitiatief aan gemeenteraad 
(6 december 2005: Persbericht FBNC)

Nieuw Crooswijk staat onder bedreiging van een sloopplan op ongehoorde schaal. Het bestuur van de FBNC overhandigt donderdag 8 december, misschien wel als eerste in Nederland, een burgerinitiatief aan Els Kuiper de ‘nestor’ van de raad.
Lees verder >>

Nooit te laat om te protesteren 
(24 november 2005: Weblog Jan Marijnissen)

Een tomaat voor een daad
Jan (50) en Nel (46) de Groot zijn al vijf en dertig jaar bij elkaar en wonen al twintig jaar aan de Boezemlaan in Nieuw Crooswijk, Rotterdam. Op dit moment zijn zij de spil in de protestacties tegen de sloop van hun woning. Tegen de sloop van de helft van hun woonblok.
Lees verder >>

WBR zoekt weer de samenwerking 
(16 november 2005: Cobouw)

Het WBR wil de komende tien jaar 1 miljard euro investeren in het opknappen van vervallen woonwijken waarbij ook veel woningen nieuw gebouwd worden. En dat doe je nu eenmaal niet alleen. “Andere corporaties hebben bezit in onze wijken en buurten. Willen we de problemen oplossen, dan moeten we dat met elkaar doen.”
Lees verder >>

Rustig wandelen tussen de doden 
(15 november 2005: Metro)

Gemeentewerken Rotterdam organiseert een rondleiding over de oude begraafplaats Crooswijk.
Lees verder >>
Commentaar van Willem F. de Kovel op de rondleidingen over de oude begraafplaats Crooswijk

Alleen CDA tegen bestemmingsplan Nieuw Crooswijk 
(9 november 2005: Maasstad)

Commissie geen obstakel voor de herstructurering
De herstructurering van Nieuw Crooswijk komt weer een stap dichterbij, nu het bestemmingsplan voor de wijk langs de commissie Ruimtelijke Ordening en Buitenruimte (ROB). De commissie bleek in elk geval geen obstakel: alleen het CDA stemde tegen.
Lees verder >>

Opnieuw uitstel voor bouw ministerietorens 
(9 november 2005: ANP)

De bouw zal daardoor op zijn vroegst beginnen “in de loop van 2007”, zo zei een gemeentewoordvoerder woensdag. Volgens de oorspronkelijke planning zou de sloop van bestaande gebouwen en de bouw van onder meer de ministerietorens al in april 2004 plaatsvinden. Een aantal bewoners van een te slopen flatgebouw, de ‘Zwarte Madonna’ genoemd, stak daar een stokje voor door beroep aan te tekenen tegen de sloop- en bouwplannen.
Lees verder >>

Lucht­kwaliteit: bijna geen zinnig woord meer over te zeggen 
(5 november 2005: Cobouw)

“Het vonnis van de rechtbank Rotterdam heeft desastreuze gevolgen voor de Nederlandse bouw­sector”, zei advocaat R. Bäcker gisteren in Cobouw. “Onherroepe­lijke bestemmings­plannen leveren niet langer zonder meer een bouwtitel op. Overheden zullen alsnog moeten toetsen of aan de normen voor de lucht­kwaliteit zal worden voldaan, terwijl eigenlijk bij voorbaat vaststaat dat dit niet het geval is. Nog meer bouw­projecten zullen hierdoor geen door­gang kunnen vinden.”
Lees verder >>

Kamer ziet niets in nieuwe luchtwet 
(4 november 2005: Cobouw)

Met de VVD hebben ook PvdA en GroenLinks grote bezwaren tegen de manier waarop Van Geel de Wet milieubeheer wil aanpassen, zodat de afzonderlijke bouwprojecten niet meer per definitie vastlopen op de Europese luchtnormen. PvdA en GroenLinks voelen er helemaal niets voor om met een wetswijziging ruimte te creëren voor bouwprojecten. De partijen vinden dat het kabinet veel verdergaande maatregelen moet nemen om de luchtvervuiling terug te dringen, zodat Nederland wel aan de Europese normen kan voldoen.
Lees verder >>
Plan aanpak vuile lucht verworpen (3 november 2005: NRC Handelsblad)

Nieuw vonnis rechter treft bouw zwaar 
(4 november 2005: Cobouw)

Een Rotterdamse rechter heeft met een vorige week uitgesproken vonnis “de bouw in een diepe crisis gestort”. De rechtbank veroordeelde de gemeente Capelle aan den IJssel tot het doen van een onderzoek naar luchtkwaliteit bij een wegverbreding, terwijl de plannen voor die werkzaamheden dateren van vóór het Besluit luchtkwaliteit (BLK).
Lees verder >>

<< Vorige (1) 10 11 12 13 14 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.