Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 11 12 13 14 15 (21) Volgende >> 

Brief van de FBNC aan de leden van de gemeenteraad van Rotterdam 
(4 november 2005: FBNC)

De Ontwikkelingscombinatie Nieuw Croos­wijk (OCNC) heeft gemeend zich tot de gemeente­raad te moeten richten met commen­taar op het alternatieve plan “Nieuw Croos­wijk nog nieuwer ? !” (hierna FBNC-Plan), nog voordat de definitieve versie van beschikbaar was. Het FBNC-Plan werd, zoals u inmiddels bekend, opgesteld op verzoek van de FBNC door een zes­­tal deskundigen in haar ‘Commissie van Wijzen’.
Lees verder >>

Vijf vragen over besluit Lucht­kwaliteit 
(november 2005: www.infomil.nl)

Om te voorkomen dat de uitvoering van veel bouw­plannen spaak loopt, heeft de regering deze zomer besloten een nieuw Besluit lucht­kwaliteit 2005 in werking te stellen. Daar­in krijgen gemeenten en provincies de mogelijk­heid tot saldering en worden pilot­projecten aange­kondigd. Maar wat houdt het nieuw besluit in en welke gevolgen heeft het voor bestaande en toekomstige bouw­locaties?
Lees verder >>

Luchtkwaliteit in Nieuw Croos­wijk zou beter kunnen 
(oktober 2005: Crooswijker)

Milieudefensie publiceerde recentelijk een 'zwarte lijst' van de 200 smerigste straten in Nederland. In Nieuw Croos­wijk is het slecht gesteld met de lucht­kwaliteit. Als vieste straten kwamen uit de bus: Boezem­laan, Nieuw Croos­wijkse­weg, Nieuwe Boezem­laan , Rust­hof­laan en Croos­wijkse­weg.
Lees verder >>

VROM Raad: Koers Dekker veel te soft 
(27 oktober 2005: Cobouw)

Minister Dekker van Volkshuisvesting moet de corporatiesector een heffing op leggen. Het geld is nodig om nieuwbouw- en renovatieplannen versneld van de grond te krijgen. De huidige koers van de bewindsvrouw vindt de VROM Raad, een belangrijk advies­orgaan van de regering, veel te soft.
Lees verder >>

Alleen CDA tegen bestemmingsplan Nieuw Crooswijk 
(9 november 2005: Maasstad)

Commissie geen obstakel voor de herstructurering
KRALINGEN-CROOSWIJK -De herstructurering van Nieuw Crooswijk komt weer een stap dichterbij, nu het bestemmingsplan voor de wijk langs de commissie Ruimtelijke Ordening en Buitenruimte (ROB). De commissie bleek in elk geval geen obstakel: alleen het CDA stemde tegen.
Lees verder >>

PvdA: Stop sloop goedkope woningen 
(26 oktober 2005: Metro)

De PvdA wil dat het college de sloopplannen van ‘goede en goedkope woningen’, zoals in Nieuw Crooswijk, onmiddellijk stopzet.
Verkiezingsprogramma
Lees verder >>

VROM Raad: Koers Dekker veel te soft 
(26 oktober 2005: Cobouw)

Minister Dekker van Volkshuisvesting moet de corporatiesector een heffing op leggen. Het geld is nodig om nieuwbouw- en renovatieplannen versneld van de grond te krijgen. De huidige koers van de bewindsvrouw vindt de VROM Raad, een belangrijk advies­orgaan van de regering, veel te soft.
Lees verder >>

Brief van de Heer drs. L.M.M. Bolsius, wethouder van Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte aan de FBNC 
(21 oktober 2005: Lucas Bolsius)

In uw brief van 28 juli jl. vraagt u om uitstel van de sloop van de kop van het Klein Trapezium en de voorbereidende activiteiten daarvoor. Dit omdat in uw ogen de milieurisico's zodanig zijn dat de uitvoerbaarheid van het nieuwbouwplan twijfelachtig is.
Ik kan u over de milieurisico’s het volgende mededelen.
Lees verder >>

Rechter worstelt met ADO-stadion 
(4 oktober 2005: ANP)

Het nieuwe Besluit Luchtkwaliteit 2005 stelt de voorzieningenrechter voor een dilemma. Dat bleek dinsdag tijdens een zitting bij de Raad van State over het nieuw te bouwen stadion van voetbalclub ADO Den Haag.
Lees verder >>

Sloopbeslissingen zijn veelal niet echt slim 
(4 oktober 2005: Cobouw)

Prof.dr.ir. J.N. Lichtenberg - Hoogleraar productontwikkeling aan de TU/ faculteit Bouwkunde.
De aandacht van architecten, pers, innovatie en onderwijs is van nature veel meer geconcentreerd op nieuwbouw. Het gevolg is dat wat er op innovatievlak geschiedt op nieuwbouw is gericht en dat de renovatie nog steeds een hoog knutselgehalte heeft. Volgens Jos Lichtenberg ontbreekt een echte systematiek en zijn de processen te arbeidsintensief.
Lees verder >>

Grote bijeenkomst over slooppplannen op 14 november 
(3 oktober 2005: Algemeen Dagblad)

De samenwerkende bewonersorganisaties in Rotterdam hebben de handen ineengeslagen. Ze houden op maandagavond 14 november een congres in Zalencentrum Engels.
Lees verder >>

De strijd tegen de grote afbraak 
(3 oktober 2005: Algemeen Dagblad)

Een wijk waar de kentering zich het meest duidelijk aftekent is Nieuw Crooswijk. De bewonersvereniging strijdt daar tegen de sloop van 1800 van de 2100 huizen en trekt daarbij alle registers open. Zo is er recent een eigen opknapplan voor de wijk gepresenteerd. Daar­naast weet de bewonersfederatie keer op keer publiciteit te genereren, bijvoorbeeld met het eigen onderzoek naar de architectuurgeschiedenis van Nieuw Crooswijk. Of met het inrichten van een tentenkamp voor stadsvernieuwingsnomaden of met een herrieoptocht. En dan is er nog de stroom brandbrieven en bezwaarschriften. Het heeft de WBR-directeur doen verzuchten: “Ik wou dat ik zo’n publiciteitsmachine had.”
Lees verder >>

‘Dekker moet corporaties beter in de hand houden’ 
(30 september 2005: Cobouw)

PvdA-kamerlid S. Depla meent ook dat de minister nu “de notoire stijgers onder de corporatie­directeur” moet aanpakken. GroenLinks en SP willen eveneens dat Dekker de sociale verhuurders in de hand houdt als het gaat om salariëring. Volgens I. van Gent van GroenLinks is alleen openbaarmaking van de salarissen volgens de Wet-Remkes niet genoeg. Daarin staat dat als corporatiedirecteuren meer verdienen dan een gemiddeld jaarsalaris van de ministers, de salarissen openbaar moet worden gemaakt in de jaarverslagen.
De vier fracties stellen dat de sociale verhuurders weliswaar private ondernemingen zijn, maar werken met maatschappelijk kapitaal.
Lees verder >>

Veel ‘smerige straten’ in Nieuw Crooswijk 
(28 september 2005: Maasstad)

Verleden week dinsdag publiceerde Milieudefensie een zwarte lijst van de 200 smerigste straten in Nederland. Rotterdam was daarin de stad met de meeste vermeldingen achter haar naam. In de bewuste straten zou de luchtkwaliteit ver onder de maat zijn. Milieudefensie heeft gebruik gemaakt van gemeentelijke rapportages over luchtkwaliteit.
Lees verder >>

FBNC draagt alternatief voor Nieuw Crooswijk aan 
(28 september 2005: Maasstad)

Het moest er een keer van komen: een alter­natief plan voor de herstructurering van Nieuw Crooswijk. En sinds verleden week is het er ook. De Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) heeft een door enkele stedenbouwkundigen ontwikkeld alternatief voor de aan­pak van Nieuw Crooswijk gepresenteerd. Buurtbewoners konden de plannen afgelopen maandag in wijkcentrum De Tamboer bekijken.
Lees verder >>

<< Vorige (1) 11 12 13 14 15 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.