Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 12 13 14 15 16 (21) Volgende >> 

Vieze lucht blijft nieuwbouw hinderen 
(25 september 2005: NRC Handelsblad)

Nederland krijgt van Europa meer tijd om te voldoen aan de normen voor schone lucht. Maar of er nu volop gebouwd kan worden, is onzeker.
Lees verder >>

‘Smerige straten’ in Nieuw Crooswijk 
(23 september 2005: FBNC)

Het WBR wil de sloop-en-nieuw­bouw in Nieuw Croos­wijk beginnen met de sloop van de kop van het ‘Klein Trapezium’ en het bouwen van seniorenwoningen tot vrijwel op de kruising van Boezem­laan, Nieuwe Crooswijk­se­weg en Nieuwe Boezemstraat. Een slechtere plek had men moeilijk kunnen verzinnen. De FBNC heeft daar al vaak op gewezen! Van woning­corporatie Woningbedrijf Rotterdam (WBR), project­ont­wik­ke­laar Proper-Stok Woningen en sloop-en-bouw­maat­schap­pij ERA Bouw zou men meer zorg­vuldig­heid hebben mogen verwachten.
Lees verder >>

Slopen 
(22 september 2005: Algemeen Dagblad)

Het is de manier waarop het allemaal is bekokstoofd die weerzin en weerstand oproept: zo'n smerige, stiekeme combine van ambtenaren, gemeente­bestuur, woningbouwcorporatie (WBR) en projectontwikkelaar (ProperStok). Nieuw-Croos­wijk moet van hen Net- Kralingen worden, bewoond door kakkers met hete aardappel in de keel. Dat past niet. Zo wordt een deel van Rotterdam beroofd van zijn identiteit. In Nieuw-Crooswijk moet plat Rotterdams worden gepraat.
Lees verder >>

Nieuw Crooswijkers stappen in politieke arena 
(21 september 2005: Algemeen Dagblad)

De bewonersfederatie van Nieuw Crooswijk gaat het burgerinitiatief gebruiken om het eigen verbeter­plan voor de wijk op de politieke agenda te krijgen. Bij de gemeente­raad wordt binnenkort een verzoek ingediend om het weerwoord van de bewoners tegen de grootschalige sloopplannen op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. De bewoners hebben daarmee de primeur van bet eerste Rotterdamse burger­initiatief.
Lees verder >>

Vuile projecten 
(20 september 2005: Milieudefensie)

Het klein Trapezium ligt tegen een van de vieste kruispunten van Nederland aan (waar de Boezemlaan, Nieuwe Boezemlaan en Nieuwe Crooswijkseweg samenkomen). De gemeente wil er flats voor 55-plussers neerzetten op dertig meter van de weg, met het balkon naar het kruispunt. Ouderen zijn extra gevoelig voor luchtvervuiling. Omdat de luchtkwaliteit op het kruispunt abominabel is en door de sloop en herbouw van het zogenoemde klein Trapezium de luchtkwaliteit verslechtert, krijgt de gemeente er een harde dobber aan bij een rechter goedkeuring van de plannen te krijgen.
Lees verder >>

‘Jaag mensen niet wijk uit’ 
(12 september 2005: Rotterdams Dagblad)

Bewoners Nieuw Crooswijk geven weerwoord op sloop
Bewoners Nieuw Crooswijk geven weerwoord op sloop
Sloop de rotte plekken in de wijk en renoveer zoveel mogelijk huizen. Maar vooral: jaag de mensen die op hun huidige woonstek willen blijven niet hun huis uit. Dit is de kern van het alter­natief plan dat de Federatie van Bewonerscomités Nieuw Croos­wijk (FBNC) binnenkort presenteert.
Lees verder >>

‘Luchtalarm’ boven Nieuw Crooswijk 
(7 september 2005: Maasstad)

Spandoeken, actiekaarten voor automobilisten, mensen met stofmaskers op: de tegenstanders van de grootschalige sloop van woningen in Nieuw Crooswijk gingen er verleden week woensdag weer eens flink tegenaan. Het onderwerp van de actie was deze keer de luchtkwaliteit bij de wijk. Die zou wel eens strijdig kunnen zijn met de nieuw­bouw­plannen, zo menen de actievoerders.
Lees verder >>

Aantal huisuitzettingen stijgt 
(31 augustus 2005: Woonbond)

Het aantal huurders dat wegens huurachterstand of overlast uit hun huis wordt gezet blijft stijgen. In 2003 bedroeg de toename 18% en in 2004 naar schatting 4%. In 2003 werden 8.085 huurwoningen ontruimd na een vonnis van de rechter. Woningstichting Vestia uit Den Haag was vorig jaar koploper met 360 huisuitzettingen, gevolgd door Ymere uit Amsterdam met 259 en WBR Rotterdam met 250 ontruimingen. Dat blijkt uit gegevens die de Volkskrant op 31 augustus publiceerde
Lees verder >>

Sloopbonus voor directies corporaties 
(19 augustus 2005: Volkskrant)

Wie meer huurhuizen afbreekt, verdient extra
AMSTERDAM - Directeuren van woningcorporaties die veel goedkope huurhuizen slopen, krijgen een hoger salaris. De financiële prikkel om huizen te slopen, een ‘sloopbonus’, is opgenomen in de beloningsregels van de brancheorganisatie Aedes.
Lees verder >>
Woede over sloopbonus (20 augustus 2005: Rotterdams Dagblad)

‘Leefbaarheid bij sloop in het geding’ 
(17 augustus 2005: Maasstad)

Fel verzet tegen onttrekking woonbestemming Rakstraat
CROOSWIJK - Het WBR heeft eerder dit jaar een vergunning aangevraagd om een aantal panden in de Rakstraat, Nieuw Crooswijk, aan de woonbestemming te kunnen onttrekken. Dat leidde verleden week tot verzet van bewoners en de Federatie van Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC). De partijen stonden tegenover elkaar bij de Bezwaarschriftencommissie van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.
Lees verder >>

PvdA ziet schaduw Europa boven Crooswijk hangen 
(12 augustus 2005: Rotterdams Dagblad)

Rotterdam - De politiek maakt zich plotseling grote zorgen over de haalbaarheid van de herstructurering van Nieuw Crooswijk. Een simpel vraagje van de SP schudde iedereen wakker. De SP vroeg om even te wachten met de herhuisvesting van bewoners, totdat meer bekend is of de nieuwbouwplannen niet stuiten op de Europese regelgeving omtrent de lucht­kwaliteit. De PvdA-fractie gaat er nu dieper op in.
Lees verder >>

FBNC wil deelnemen aan Huurdersraad van WBR 
(10 augustus 2005: Maasstad)

CROOSWIJK -De Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) eist een plek in de Huurdersraad van het WBR op. De FBNC heeft dit verleden week per brief aan de Huurders­raad laten weten, nadat eerder contact met de Huurdersraad en het WBR niet tot het gewenste resultaat leidden.
Lees verder >>

'Stop wegloop uit Nieuw Croos­wijk' 
(9 augustus 2005: Rotterdams Dagblad)

Rotterdam -De partijen die samenwerken bij de grootschalige sloop- en bouwoperatie Nieuw Croos­wijk lopen te hard van stapel met het verhuizen van de bewoners van Klein Trapezium. Volgens de SP is het namelijk nog maar de vraag of het bouwplan dat moeten verrijzen op de sloop­plek voldoet aan de strenge Europese milieu­richt­lijnen.
Lees verder >>

Schriftelijke vragen SP - Theo Cornelissen 
(5 augustus 2005: SP Rotterdam)

Betreft: Voorbereidende activiteiten sloop kop Klein Trapezium en de milieueisen
Theo Cornellissen stelt schriftelijke vragen aan het college van B en W
Lees verder >>

Brief van de FBNC aan de Heer drs. L.M.M. Bolsius, wethouder van Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte 
(28 juli 2005: FBNC)

Betreft: Uitstel van de sloop van de kop van het Klein Trapezium en van de voorbereidende activi­teiten daarvoor wegens onvoldoende inzicht in de milieurisico’s en daardoor een gebrek aan inzicht in de uitvoerbaarheid van het bouw­plan.
Lees verder >>

<< Vorige (1) 12 13 14 15 16 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.