Beheerder aanmelden

Crooswijk Nieuws
Laatst gewijzigd: 22 september 2011


Zoeken op de site van de FBNC powered by FreeFind

Lees hier de statuten van de FBNC PDF (PDF formaat, 57kB)

Sympathisant worden?      Fijn Stof      Protestkaartenactie

Foto's van de woningen die dankzij het "Masterplan" gesloopt dreigen te worden

Nieuwsbrief nr. 23 (sept. 2011)      Commissie van Wijzen ondersteunt de Nieuw Crooswijkers

<< Vorige (1) 14 15 16 17 18 (21) Volgende >> 

Bouwen en slopen in 2004 
(23 mei 2005: Steunpunt Wonen)

In 2004 zijn er in de stadsregio Rotterdam 5.992 woningen gerealiseerd. Er zijn in die tijd ook 4.984 woningen verdwenen. In totaal zijn er in 2004 dus 1.008 woningen bij gekomen.
Lees verder >>

Poortgebouwdemonstratiefietsmeetocht! 
(21 mei 2005: Persbericht Vereniging Poortgebouw)

Tegen het Rotterdamse beleid van onnodige sloop, onnodig dure onnodige renovaties en andere gemeentelijke socio-culturele misdaden! Wij nemen u mee op een anti-toeristische rondleiding door hartje Rotterdam langs de slagvelden van de woonstrijd. Verschillende betrokkenen en experts zullen de tocht voorzien van commentaar
Wanneer: zaterdag 21 mei om 14:00 uur
Waar: Verzamelen In het Poortgebouw (Stieltjesstraat 38)
Lees verder >>
Protest voor Poortgebouw (19 mei 2005: De Havenloods)

Komt WBR over de brug? 
(18 mei 2005: De Ster)

Winkeliers Rusthoflaan vechten voor bestaan
Weer vroegen de Rusthofwinkeliers zich af waarom hun ‘winkelstrip’ die in 1992-1993 zo ingrijpend werd gerenoveerd nu al van de kaart moet verdwijnen. Zó was het indertijd toch niet afgesproken? De vertegenwoordigers van bovengenoemde instanties trachtten duidelijk te maken dat er in Crooswijk wordt toegewerkt naar een winkelcentrum op de plek waar thans nog het Crooswijks wijkcentrum De Tamboer is gevestigd, maar overtuigen deden ze allerminst.
Lees verder >>

Markt schreeuwt om nieuwe goedkope huizen 
(13 mei 2005: Cobouw)

Aan de vraag ligt het niet dat de woningbouw niet op gang komt, want al jaren neemt het tekort aan woningen toe, weet A. Bertram, directeur-generaal Wonen van het ministerie van VROM: “Dat is echt heel erg.”
Lees verder >>
Tweede Kamer der Staten-Generaal (2 juni 2004: Antwoord van minister Dekker op Kamervragen)
Antwoord op Kamervragen (Ingezonden 7 mei 2004) van de leden Depla (PvdA) en Van Velzen (SP) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over sloopplannen van woningen naar aanleiding van het artikel "Tekort aan huizen door te veel sloop" over de tussenrapportage "Sloop en sloopmotieven", van de TU Delft, onder leiding van hoogleraar Real Estate & Housing A.F. Thomsen

Bewonersorganisaties tegen sloop slaan handen ineen 
(9 mei 2005: BBSH)

Overal in Rotterdam wordt geprotesteerd tegen sloop van goede woningen. Nu hebben groepen in de stad de handen ineengeslagen. Deze week richtten de Federatie Bewoners­comités Nieuw Crooswijk, Vereniging Poortgebouw, Complexcommissies Hordijkerveld, Bewonerscomité "Het Lincke Zwaerd" (Zwaerde­croon- en Snellinck­straat) en de Rotterdamse SP de Bond Behoud Sociale Huisvesting (BBSH) in Rotterdam op.
Lees verder >>
Bewoners samen tegen sloop (9 mei 2005: Weblog Theo Cornelissen - SP)

Lief Crooswijk 
(7 mei 2005: Rotterdams Dagblad - Column van Carrie)

Nu jullie met sloop bedreigd worden, moet ik denken aan de dag dat er bij ons in het Oude Westen ook een brief in de bus viel. Dat ons wijkie plat zou gaan. En dat er dan net als bij jullie vooral duurdere huizen voor in de plaats zouden komen.
Wat? Terwijl wij er juist zo lekker woonden? Met z’n allen. Met opa en oma Turkije die elke dag op een bankje op het plein zaten en daarmee elke junk dwongen zich netjes te gedragen. Met de Surinaamse buur­vrouw die elke ochtend een uurtje eerder opstond om de spuiten en de bierflesjes op te ruimen, zodat de kinderen veilig konden spelen. En met de poezen­mevrouw die niet alleen de zwerf­katten verzorgde maar ook diverse oude buurmannen. Waar moesten wij dan naar toe?
Lees verder >>

Brief van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk aan de FBNC 
(4 mei 2005: Deelgemeente Kralingen-Crooswijk)

Betreft: Voorgenomen sloop van de woningen Rakstraat 29 t/m 43
Zondag 3 april jl. hebben wij van u een e-mail ontvangen met daarin bijgesloten een brief waarin u namens de FBNC ageert tegen de handelwijze van het WBR en een eventueel te nemen sloopbesluit.
Lees verder >>

'Even geen gezeik, feest in onze wijk' 
(3 mei 2005: Persbericht FBNC)

De bewoners van Nieuw Crooswijk organiseren, min of meer onder het motto: ‘Even geen gezeik, feest in ons wijk’ op 5 mei een buurtfeest. Om 15.30 zal de waarnemend burgemeester van de zelfstandige gemeente Nieuw Crooswijk de voorlopige vlag van onze gemeente hijsen. Hij zal dit doen samen met Theo Cornelissen, waarnemend loco-burgemeester.
Locatie: Paradijsplein tegenover de winkels aan de Rusthoflaan en café Eden
Tijd: Donderdag 5 mei, 14.00 uur tot ca. 18/19.00 uur
Lees verder >>
Vlag dekt lading (5 mei 2005: Weblog Theo Cornelissen - SP)
Nieuw Crooswijk hijst vlag op bevrijdingsdag! (5 mei 2005 - Agenda Stadspartij Rotterdam)
Fotoreportage buurtfeest "Even geen gezeik, feest in onze wijk" (5 mei 2005: JKFoto)

In Nieuw Crooswijk komen alle discussies over her­structu­rering samen 
(april 2005: Tijdschrift voor de Volkshuisvesting)

‘Blanke, rijke wijk is nooit de insteek van ver­nieuw­ing geweest’
Wrijving geeft glans, zo valt te lezen in de inleiding van het masterplan voor de her­struc­tu­rering van Nieuw Crooswijk. Zo bezien moet deze Rot­ter­damse wijk onderhand glimmen als een diamant. In Nieuw Crooswijk lijken namelijk alle problemen rond en discussies over de stedelijke vernieuwing in Nederland samen te komen. En dan is de uit­voering nog niet eens begonnen... .
Lees verder >>

Grote projecten in Randstad opgeschort 
(22 april 2005: Cobouw)

In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Van Geel (milieu) gisteren voor het eerst hardop gezegd wat de gevolgen zijn van de impasse tussen Nederland en Brussel over de luchtkwaliteitsnormen.
"Een zeer groot aantal ruimtelijke en infrastructurele projecten komt stil te liggen", aldus Van Geel in een brief aan de Tweede Kamer. "Op korte termijn zijn dit bijvoorbeeld bouwprojecten in de Haarlemmermeer, IJburg, Leidsche Rijn, Almere-Poort en de afronding van Ypenburg", schrijft hij. Ook de aanleg van nieuwe wegen in de Randstad is taboe.
Lees verder >>

Investeren in mensen biedt ’zwarte’ wijk meer kansen 
(21 april 2005: Utrechts Nieuwsblad)

adviseurs Stedelijke Ontwikkeling bij advies- en ingenieursbureau DHV en werk­zaam in herstructureringswijken
Het vervangen van huurwoningen door duurdere koopwoningen zou inkomensgroepen aantrekken die meer te besteden hebben en die investeren in hun buurt. Hierdoor zouden zich diverse bevolkingsgroepen mengen, wat de integratie zou bevorderen. Dat is een achterhaald idee.
Uit een recent advies van de Raad van Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) blijkt dat van menging van bevolkingsgroepen geen sprake is, laat staan van versnelling van integratie. De middenklasse doet zijn kinderen op een witte school, zijn boodschappen bij de Albert Heijn en recreëert ’s avonds bij zijn tennisclub. Hij komt zijn allochtone buurtgenoot nooit tegen. Iedereen zoekt zijn eigen ’ons soort mensen’ op.
Lees verder >>
Het volledige RMO-rapport “Eenheid, verscheidenheid en binding" + alle bijlagen (PDF-formaat, 777kb)

Overheden wacht reeks processen tegen vuile lucht 
(21 april 2005: Haagsche Courant)

DEN HAAG - Bewoners in tal van steden in de Randstad en Zuid-Nederland bereiden processen voor tegen het Rijk en hun gemeente. Reden is de vervuilde lucht in straat of buurt.
Lees verder >>

Rotterdam in problemen door eis voor schone lucht 
(7 april 2005: Rotterdams Dagblad)

Staatssecretaris Van Geel (milieu) mag geschrokken zijn van wat de Raad van State hem voorhoudt over het milieu, de Rotterdamse wethouder Van Sluis (milieu) is dat niet minder. Ook Van Sluis ziet al langer dat de Europese regels over de luchtvervuiling voor problemen gaan zorgen.
Lees verder >>

Rechter kan nu ieder bouwproject afkeuren 
(7 april 2005: BN/De Stem)

Het milieu is terug van weggeweest. BIJ Milieudefensie en aanverwante clubs worden de flessen ontkurkt en de messen geslepen. Een advies van de Raad van State over luchtvervuiling heeft de uitvoering van talloze wegenaanleg- en bouwprojecten onzeker gemaakt. Voor staatssecretaris Pieter van Geel en het hele kabinet geldt: vluchten kan niet meer. Het milieu is helemaal terug van weggeweest.
Lees verder >>

"Bevolkingspolitiek" 
(6 april 2005: Ludieke FBNC-actie)

Langs de A20 vanuit Gouda – ter hoogte van Nieuw Terbregge – staat een groot reclamebord van Proper-Stok Woningen. Op woensdag 6 april, tijdens de avondspits, was de FBNC met twintig actievoerders en een spandoek: (Proper-Stok …) ‘werkt aan bevolkingspolitiek’. Dat spandoek hebben wij onder het grote bord opgehangen.
Lees verder >>
(8 april 2005: De Maasstad)

<< Vorige (1) 14 15 16 17 18 (21) Volgende >> 

Crooswijk Nieuws: 24 november 2003 t/m 30 september 2004 (klik hier)

Wetenschappelijke onderzoeksrapporten


Powered by Flat News Article v1.0

Copyright © 2005 - 2006, Raymond Dam.